Rie Norum – Norge

Nål og tråd har lange tradisjoner i min familie og mitt første møte med lappeteknikken var på midten av 80-tallet da mamma satt og klipte opp lange remser av pastellfargede bomullsstoffer som jeg trodde skulle brukes til filleryer. Men neida – hun hadde gått på sitt første kurs i lappeteknikk og skulle sy log cabin blokker. Jeg ble opplært både i teknikken og det å sy lukkekanter.  På et kurs i 2001 møtte jeg Hilde Krohg og det var stort å møte en likesinnet med samme interesse for søm. Tenk å kunne diskutere stoffer, mønstre og teknikker med noen som var like engasjerte som meg selv! Vi var begge fulltidsarbeidende småbarnsmødre med teknisk bakgrunn. Vi fant gjenklang i hverandres arbeider og i det å få utløp for våre kreative sider gjennom lappeteknikken. Det endte opp  med boken Quiltegleder som kom ut i 2007.

Det er de tradisjonelle quiltene som er mitt hjerte nærmest. Jeg tar utgangspunkt i tradisjonelle blokker og gjør min vri på dem ved å ha utradisjonelle fargevalg eller også gjerne pynter på med litt knapper, broderier eller paljetter. Jeg liker godt å bruke såkalte reproer som er kopier av stoffer fra både ett- og tohundre år tilbake i tid. Disse kan jeg like gjerne mikse med retrostoffer fra 70-tallet. Jeg drives av det å skape noe som for meg oppleves som vakkert å se på og så liker jeg at teppene mine skal innholde en liten overraskelse eller to. Fellesnevneren for det jeg lager er at veien blir til mens jeg går og at jeg trives utmerket med det.

Nye teknikker er spennende, slik som å kunne sy helt jevne sirkler på maskin. Håndsøm av blokker over papp er også et kjærkomment innslag da det er så lett å dra med seg på korøvelser og bilturer. Starten på disse håndsømprosjektene er ofte at det har kommet nye stoffer eller papirmaler i handelen eller at jeg har sett noen flotte bilder eller fargekombinasjoner i et interiørblad som jeg bare må prøve ut. Jeg har masse prosjekter liggende som er halvveis uttenkt med stoffer eller blokker som bare ligger og venter på at jeg tar nålen fatt. Noen av de ferdige prosjektene har endt opp som mønstre i Quiltemagasinet og for tiden er jeg bidragsyter i myQuilt.

Som kursholder siden 2005 har jeg vært så heldig å kunne dele min lidenskap for lappeteknikk med mange glade kursdamer. Det har vært alt fra nybegynnerkurs, rene teknikkurs til inspirasjonskurs helt fritt for ferdig opptrykte mønstre. Det viktigste i disse kursene er å formidle syglede og kreativitet og det å finne sin egen stil.

Jeg ønsker å formidle syglede i håp om at det smitter mottakeren med små drypp som kan bre ringer i vann til inspirasjon og glede.

Rie Norum

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×